بسیاری از خانمها ممکن است ناخنهای شکننده و نامرتب داشته باشند که کاشت ناخن یکی از راههایی ترمیم بینظمی، زشتی ناخن، تقویت، رشد مجدد و ترک ناخن جویدن است. کاشت ناخن در آکادمی هستی چیست؟ در این مطلب قرار است به این سوال پاسخ دهیم و همچنین به نکات مهم دربارهی نگهداری ناخن کاشت، مزایا و معایب آن و محدودیتهای آن بپردازیم.
کاشت ناخن چیست؟
کاشت ناخن در یک تعریف ساده و کلی، به ناخنهای مصنوعی گفته میشود که به صورت موقتی یا دائمی روی قسمت بالای ناخن دست میچسبانند. ناخنهای مصنوعی از ترکیب یک نوع اکریلیک مایع و پودر یعنی مونومر و پلیمر تهیه میشوند.
جالب است بدانید، موادی که امروزه برای ناخنهای مصنوعی کاربرد دارد در سال 1934 توسط ماکسول لاپه دندانپزشک، برای مصارف دندانپزشکی کشف و ساخته شد.
یکی از مباحث دیگر در کاشت چیست؟
مطرح است، جنس ناخن منصوعی خواهد بود که به طور معمول از ژل، اکریلیک، سولار و ابریشم بوده و براساس نوع انتخابی از سوی مشتری، تکنیک قرارگیری آن بر روی ناخن متفاوت خواهد بود و اندازه آن (کوتاه، بلند، نوک تیز، مربع و …) به دلخواه مشتری قابل تغییر است.
با وجود اینکه ناخنهای بلند بسیار شیک به نظر میرسند، اما بهتر است ، اندازه کاشت، اندازه متوسط باشد، زیرا ناخن بسیار بلند باعث کشش روی سطح زیرین خواهد شد و در طولانی مدت آسیبدیدگی و ضعف اسکلت ناخن اصلی را در پی دارد.
. کاشت به طورعمده در 5 روش رایج است که عبارتند از:
– قالبی یا فرمر
– پودری
– ژلهای یا ژلیش
– گیاهی
– میکس
مدلهای دیگر کاشت ، از ترکیب این 5 روش انجام میشود. فرم کاشت نیز براساس سلیقه مشتری متفاوت خواهد بود اما مدلهای بادامی، گرد، مربع، بیضی و بیضی مربع طرفدار بیشتری دارد.
مزایا و معایب
هر فرآیندی در دنیا دارای مزایا و معایب خاص خودش است که براساس آن نمیتوان آن فعالیت را تائید یا رد کرد. کاشت ناخن هم از این قاعده مستثنی نیست و مانند هر عمل دیگری دارای فواید و عوارضی است که عبارتند از:
مزایا کاشت ناخن چیست؟
– جلوگیری از عادت ناخن جویدن
– کمک به تقویت و استحکام ناخن در مدت کاشت
– برطرف کردن ایراد و مشکلات ژنتیکی ناخن
معایب کاشت ناخن چیست؟
– ضعیف شدن ساختار ناخن اصلی در کاشت طولانی مدت
– آسیب دیدن، صفحه و شیار ناخن و بخش لاتولا و کوتیکول
– واکنشهای حساسیتی پوست به چسب و مواد کاشت
– عفونت قارچی و بیماریهای ویروسی در صورت استفاده از وسایل غیراستریل و غیربهداشتی
– نازک و تیره شدن ناخنها به دلیل کاشت طولانی مدت
موارد ممنوع برای کاشت ناخن چیست؟
پزشکان معتقدند که برخی از افراد نباید کاشت را انجام دهند. مواد شیمیایی، استفاده مجدد از وسایل یکبارمصرف، وسایل غیر استریل و… میتوانند باعث انتقال بیماری و ویروس از فردی به فرد دیگر شود. افرادی که نباید ناخن بکارند عبارتند از:
– خانمهای باردار
– افراد مبتلا به بیماریهای ویروس و عفونی
– افراد با سیستم ایمنی ضعیف
مراحل کاشت ناخن چیست؟
کاشت باید توسط ناخنکار در مکان تمیز و با وسایل استریل شده انجام گیرد. اگر کاشت توسط افراد آماتور انجام شود باعث هوا گرفتن، مشکلات قارچی پوس و بیماری ویروسی خواهد شد. همچنین مرحله سوهانکشی باید دقیق و به اندازه انجام شود، زیرا سوهان زدن بیش از حد نیز موجب ترک خوردن ناخنها خواهد شد.
مراحل کاشت عبارتند از:
– مانیکور کردن ناخن
– سوهانکشی
– زدن محلول ضد قارچ روی ناخن
– زدن پرایمر ناخن
– چسباندن تیپ
– مواد گذاری
* اگر کاشت با پودر باشد در این مرحله پودر و لیکویید گذاشته میشود.
* اگر کاشت با ژل باشد، در این مرحله ژل را روی ناخن گذاشته و دست باید زیر دستگاه UV قرار گیرد.
* اگر کاشت میکس باشد، ابتدا پودر و ژل را روی ناخن گذاشته و سپس دستها داخل دستگاه UV قرار میگیرد.
– سوهانکشی
– زدن لاک یا طراحی ناخن
مدت زمان کاشت با توجه به مهارت ناخنکار بین یک ساعت و نیم تا سه ساعت طول خواهد کشید.
تفاوت کاور کردن با کاشت چیست؟
در کاشت، تیپهای هر انگشت بر روی ناخن قرار گرفته و ژل، پودر و مواد دیگر بر روی آن گذاشته میشود اما در کاور کردن دیگر خبری از تیپ نیست. افرادی که ناخنهای سالم و طبیعی دارند میتوانند به طور مستقیم یک لایه نازک از مواد کاشت را روی صدف ناخن قرار دهند. در این حالت یک پوشش ضخیم روی خود ناخن قرار گرفته که باعث استقامت ناخن طبیعی خواهد شد.
ترمیم کاشت چیست؟
مدت ماندگاری کاشت، با رعایت نکات نگهداری دو هفته تا یک ماه خواهد بود. این بدان معنا نیست که ناخنهای کاشته شده میافتد، بلکه احتیاج به زیرسازی مجدد و گذاشتن مواد کاشت دارند که اصطلاحا به آن ترمیم میگویند.
اگر از کاشت خود راضی باشد باید هر 3 یا 4 هفته یکبار برای ترمیم ناخن به ناخنکار مراجعه کنید. به طور معمول زمان ترمیم کاشت بین 45 دقیقه تا یک ساعت طول خواهد کشید.به خاطر داشته باشید بعد از گذشته 6 هفته یا بیشتر، ناخن کاشته شده هوا گرفته و باعث عفونت و آسیب به ناخن خواهد شد.
برداشتن ناخن چیست؟
اگر از مدل کاشت به هر علتی پشیمان شدید، میتوانید آن را بردارید. ابتدا باید ناخن دستهایتان را در ظرفی که استون 100 درصد ریخته شده به مدت 6 تا 7 دقیقه بگذارید. سپس دستتان را بیرون آورده و با دستمال آن را تمیز کرده و دوباره کارهای قبل را تکرار کنید.
بعد از گذاشتن دو تا سه بار دستها در استون، زمانی که فقط یک لایه نازک روی ناخن باقی ماند، با استفاده از سوهان و پولیش ناخن آن را از بین ببرید و بعد حتما روی آن را تقویتکننده بزنید.
همچنین برای از بین بردن ناخن کاشت میتوانید به تعداد ناخنهای دست پنبه را به آستون 100 درصد آغشته کرده و دور انگشتان خود آن را ببندید و سپس یک فویل روی آن بکشید. بعد از گذشت 15 تا بیست دقیقه آن را بردارید.